top of page

Vihan uhka Euroopan yllä

OPPIMISTAVOITE: Lisätä ymmärrystä toisia ajatuksia ja toisenlaisia ihmisiä kohtaan ja saada oppija argumentoimaan asiasta. Antaa taustaa vihan viestien käsittelylle,

Tässä jaksossa voit myös kuunnella nettiradiosta perusteellisemman tekstin vaikka bussissa kännykästäsi.

Oppimisen idea ja polku selviää kuvasta oikealla. Tässä alla esitetään "teesit" niihin pyydetään vastaväittäjiä. Sinun asiasi on osallistua omalla ajatuksellasi keskusteluun johon on sivun lopussa oma alue.

Nettitavat: Puhumme asiaa omasta puolestamme emme arvostele toisten keskustelijoiden persoonaa.

Teesi: Viha on terrorin voimavara ja välinpitämättömyys sen polttoainetta.

Kansainvälisen terrorin tarkoitus on muuttaa elintapojamme: saada hallitukset tarttumaan kuriyhteiskuntaan ja ennen muuta nostaa ihmiset vaikkapa kaikkia”islamilaisia” ja ”muslimeja” vastaan.

Tarkoitus on vedota omaan suureen viiteryhmään nostaa sen vihaa sitä muka sortavaa ”länttä” vastaan. Keinona on horjuttaa ihmisten turvallisuuden tunnetta ja ajaa heidät vastakkain.

Maailmaa halutaan ajaa kaikkialla vihamielisiin leireihin, jonka seurauksena saadaan aikaan taisteluja. Keinona on aina hyökkäys, mutta samalla ryhtyminen itse uhriksi.

Vihan nostattamiseen liittyy aina kuviteltujen viholliskuvien demonisointi ja ison leimakirveen käyttö, pienen ryhmän pahojen tekojen liittäminen kokonaisiin rotuihin, uskontoihin ja kansakuntiin ikään kuin vastassa olisi ihmis-, aate-, ja kulttuurikirjon sijaan aina yhtenäinen joukko.Tämä ei ole uutta maailmanhistoriassa.

Vihaa peitetään hyveellisyyden salakaapuun. Hyökätessä muita vastaan vihaa lietsotaan todellisilla, liioitelluilla, kuvitelluilla ja keksityillä uhkamielikuvilla. Tarkoituksena on sulkea nykyinen yhteiskunta muurien, aitojen, esteiden: taloudellisten, henkisten ja kulttuuristen kieltomuurien taakse.

Ihmisille tarjotaan epävarmassa maailmassa turvaksi käpertymistä, eristäytymistä ja sisäänpäin kääntymistä. Viha on kaikille uuskiihkoilijoille yhteinen ase; propagandan väline, jota käytetään tunteiden ja kiihkon nostattamiseksi.

Toivonsa menettäneet, epäonnistuneet päähän potkitut, epäoikeudenmukaisuutta kokeneet, mielensä järkyttäneet ja katkeroituneet ovat maailmansivu tarttuneet vihanpuhujien liepeisiin uskoen heidän satujaan uhriutumisesta, vihan puhdistavasta ja kaiken muuttavasta voimasta.

Viha sokaisee ja sytyttää vastakkainasetteluja, jossa vastapuolta provosoimalla synnytetään vastapaloja vihan kierteen vahvistamiseksi.

Kansalaiset Euroopassa ja muualla antavat tukea ääri-aineksille ja brexiteille koska poliittinen eliitti pelaa liikaa omaa etupeliään oman suureleisyyden, markkinavaikuttajien ja unionin arroganttien teknokraattien ohjaamana.

Eliitti ei osaa formuloida kansallista politiikkaa suhteessa unioniin tai edes muistuttaa sen pääajatuksesta rauhasta, yhdistävien asioiden: kaupan ja ihmisten kohtaamisen, vuorovaikutuksen kautta. Se puhuu kansalaistensa ohi ja yli.

Ei ymmärretä, että ajatus yhteisestä Euroopasta tarvitsisi nyt syvän analyysin ja puolustajat, jotka astuvat esiin ja sanovat, että ahneuden talous, rikkautta ruokkiva tulonjako, poliittinen, alueellinen epäoikeudenmukaisuus ja työn loppumisen pelko tämän kaiken takana lopulta on. Korjausmahdollisuus pitää käyttää nyt, ahneuden ajasta on siirryttävä oikeudenmukaisuuden globaalien muutosten aikaan.

Reformien, jolla korjataan turvattomuuden syitä: vääryyksiä, työttömyyttä, epätasa-arvoa ja siirrytään purkamisesta ja leikkaamisesta rakennustöihin eri tavoin. Päämäärän pitää olla nyt ei yhden vaan 99 prosentin hyvinvointi - vaikka reduktion kautta.

Kysykäämme jokainen nyt myös itseltämme: entä sitten?

Mikä on seuraava siirto sodan shakissa jos emme herää sakilla puolustamaan rauhaa.

NÄKÖRADIO

Kuuntele lisää puhetta vihasta ja sen tuhoavasta voimasta.

Lisänä puhetta myös digitalisaatiosta.

Näyttökuva 2019-5-11 kello 12.16.13.png

Osallistuvan

oppimisen

prosessi

Näyttökuva 2019-5-9 kello 14.30.32.png
LUE MYÖS
bottom of page