top of page

"Eurooppa on suuressa vaarassa," varoitti Ranskan Presidentti maaliskuussa 2019

EMMANUEL MACRON julkaisi eurooppalaisissa lehdissä mielipidekirjoituksen saadakseen asiansa esiin ennen eurovaaleja.

Ranskan presidentti vetosi Helsingin Sanomien Suomessa julkaisemassa kirjoituksessaan suoraan eurooppakansalaisiin ja esitti pitkän listan hankkeita, joilla varmistetaan brexitin ja muiden uhkien rasitttaman Euroopan tulevaisuus.

Macron esitti avoimia ideoita yhteistä rajapoliisia, eurooppalaista puolustus- ja turvallisuussopimusta, eurooppalaista minimipalkkaa ja Euroopan ilmastopankin perustamista. Myös Euroopan poliittisten puolueiden rahoitus ulkovaltojen taholta olisi kiellettävä.

"Eurooppa merkitsee myös tuhansia arkeemme liittyviä projekteja, jotka ovat muuttaneet alueidemme ilmettä – remontoitu lukio, uusi tie tai toimiva nopea internetyhteys. Taistelu Euroopan puolesta vaatii jokapäiväistä sitoutumista, mikään ei ole koskaan lopullisesti saavutettua, ei edes rauha. Ranskan nimissä käyn herkeämättä tuota taistelua viedäkseni Eurooppaa eteenpäin ja puolustaakseni sen mallia.

Koskaan toisen maailmansodan jälkeen ei Eurooppa ole ollut yhtä tarpeellinen. Mutta se on myös suuremmassa vaarassa kuin koskaan aiemmin.

Eurooppalaisen mallin perustana on ihmisen vapaus, mielipiteiden, luovuuden moninaisuus. Ensisijainen vapautemme on demokraattinen: meillä on vapaus valita vallanpitäjämme, vaikka ulkovallat pyrkivät vaikuttamaan vaaleihimme. Ehdotan, että perustamme eurooppalaisen viraston demokratian suojelemiseksi; viraston eurooppalaisilta erityisasiantuntijoilta jäsenmaat saavat apua vaaliprosessiensa suojaamiseen kyberhyökkäyksiltä ja manipuloinnilta. Samassa itsenäisyyden hengessä meidän tulee myös kieltää Euroopan poliittisten puolueiden rahoitus ulkovaltojen taholta.

Kehityksen vauhtiin pääseminen vaatii johtopaikkaa myös ekologisessa taistelussa. Voimmeko katsoa lapsiamme silmiin, jollemme huolehdi myös ilmastovelastamme? Euroopan unionin on määriteltävä tavoitteensa – nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä sekä torjunta-aineiden puolittaminen vuoteen 2025 mennessä – ja sopeutettava politiikkaansa niiden mukaisesti.

Itseensä käpertyvä kansallismielisyys ei ehdota mitään; se torjuu, muttei tarjoa mitään tilalle. Koko Eurooppaa uhkaavat ihmisten suuttumuksen hyödyntäjät, jotka antavat katteettomia

lupauksia tukeutuen väärään informaatioon..."


Näyttökuva 2019-5-11 kello 12.16.13.png

Osallistuvan

oppimisen

prosessi

Näyttökuva 2019-5-9 kello 14.30.32.png
LUE MYÖS
bottom of page