top of page

PODCASTEISSA PUHUVAT ASIANTUNTIJAT JA POLIITIKOT


Radio-ohjelmissa asiantuntijat puhuvat Euroopasta, BusinessFM kanavalla.

Kolmas itsenäisyystaistelu - tiekartta Suomelle - ja Euroopalle, on uudenlainen ohjelmakonsepti, eräänlaista käänteistä tietojournalismia.

Ohjelman toimittaja Veli-Antti Savolainen kerää tiedon, esittää siitä faktat ja pointit; näkemyksen ja lopuksi tekee johtopäätöksen; teesin.

Jokaiseen ohjelmaan on haastettu mukaan vastaväittäjä, joka esittää antiteesinsä.

Sitten spekuloidaan: keskustellaan ja haetaan mahdollisia johtopäätöksiä: synteesiä.

POHJOLAN VASEMMMISTON PÄÄSIHTEERI MIA HAGLUND

Mia Haglund 32, on Vasemmiston eurovaaliehdokas, kolmen vartin keskustelussa puhutaan Euroopasta ja feminismistä ja vasemmiston tilasta.

HELSINGIN YLIOPISTON EUROOPPA TUTKIMUSVERKON TUTKIJA TIMO MIETTINEN,

Euroopan Unionissa puhutaan suurilla sanoilla sanomatta paljoa - koska vielä suuremmat sanat; federalismi, kapitalismi ja uusliberalismi, nationalismi ja sen historiallinen veli imperialismi, varjostavat unionielämän arkea...​

VIERAANA RAULI VIRTANEN. SANKARIREPORTTERIN KANSSA TARKASTELLAAN MAAILMAA.

Eurooppa maailmassa

USA ja Trump

Afrikka...

Antiteesin esittää ex-ministeri, kansanedustaja KIMMO SASI - kokoomus.

Veli-antti Savolainen kertoo pointit ja esittää teesit, sitten hanttiin panee antiteesillään politiikan moniottelija entinen ministeri, kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi. Klikkaa otsikk0

NUORET JA EUROOPAN KOHTALO

Vieraana Euroopan demarinuorten, maanosan suurimman poliittisen nuorisojärjestön suomalainen pääsihteeri Tuulia Pitkänen

Puhumme nuorten asemast, feminismistä ja huomisesta...

VIERAANA EERO HEINÄLUOMA

Poliittisen asetelman olisi palattava sosiaalisen ja sivistyksellisen reformin ja oikeudenmukaisuuden aikaan kaikkia koskevan sivistysreformin tekoon ja ekologiseen vastuunkantoon - rikkaiden suosimiesta ja uusliberalismista 1960-80 lukujen poliittiseen tavoiteasetelmaan, jolloin hyvinvointivaltio samalla kokoonpanoila rakennettiin?

Onko paluuta edistyksen hyvinvointi ja solidaarisuus politiikkaan mahdotonta saada aikaan nykysuomessa?

Vieraana emeritus europarlamntaarikko ESKO SEPPÄNEN

kovaa puhetta Euroopan keskuspankista, markkinoista ja vallasta....

Vieraan fil.tri Eija Riitta Korhola - sopivan hankala

Eija-Riitta Korhola kertoo, että Europarlamentaarikkona ollessaan hän piti parlamentin suurimpana ongelmana sitä, ettämepeillä oli valtavat mahdollisuudet vaikuttaa lainsäädäntöön, mutta ei käytännössä mitään velvoitteita huolehtia sen toteutuksesta.

”Europolitiikkaan on itse asiassa hämmästyttävän helppo karata vastuuta pakoon. Siellä on paljon valtaa, mutta en yksinkertaisesti näe, miten vastuu toteutuisi.”

Vieraana on Maaseudun Tulevaisuus lehden päätoimittaja Jouni Kemppainen, joka on Keskustan eurovaaliehdokkaana.

Eduskunnan, asema vahvistui EU:n vuoden 2007 Lissabonin sopimuksen perusteella. Parlamenteille annettiin erityistehtävä valvoa toissijaisuus- eli läheisyysperiaatteen toteutumista. Päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä kansalaista ja oikealla tasolla.

Läheisyysperiaate toteutuu huonosti Unionissa.

Tosiasiassa Unioni on usein vahvistanut keskushallintoaan ja liittovaltion keskittyvää kehitystä, vaikka juhlapuheissa sen usein sanotaan vahvistaneen "alueiden Eurooppaa".

Voidaanko läheisyysperiaatteen mukaisena – ja markkinoiden etevämmyys tosiasiana - pitää esimerkiksi, että monikansalliset terveysfirmat paikkaavat julkista vanhustenhoitoa tai terveydenhuoltoa?

Vieraana MEDIAVAIKUTTAJA

Leena Brandt, Hän on viestintäalan yrittäjä, toimittaja ja vihreä feministi.

"Tarvitaan innovaatioita ja tuotekehitystä, uudenlaisia toimintamalleja, rohkeutta luopua vanhasta. Maapallon ekologinen kantokyky on kaiken pohjana ja siksi hyvinvointia on tuotettava ympäristön kestävyyden rajoissa. Ilman tuhlausta, saastutusta, likaamista, pilaamista”... tarkoitttaako tämä että taloudellinen päätöksenteko olisi sidottava luonnon kiertokulkuun eli otettava käyttöön jatkuvakasvu-periaatteen sijaan ekologinen periaate jossa luonto eikä kulutus määrää?


Näyttökuva 2019-5-11 kello 12.16.13.png

Osallistuvan

oppimisen

prosessi

Näyttökuva 2019-5-9 kello 14.30.32.png
LUE MYÖS
bottom of page